Waterbus verbindt Schieoevers met de binnenstad

Op 1 juni 2023 is de Waterbus officieel gedoopt. De Waterbus brengt een OV-verbinding tot stand tussen de florerende Schieoevers en het bruisende hart van de stad Delft, door middel van een innovatief openbaar vervoerssysteem over het water.

De doopceremonie vond plaats aan de oever van de Schie, waar vertegenwoordigers van de gemeente (wethouder Martina Huismans), ondernemers en belanghebbenden samenkwamen om deze opmerkelijke mijlpaal te vieren. De Waterbus, een geavanceerd vaartuig dat comfort en duurzaamheid combineert, belooft niet alleen een nieuw mobiliteitstijdperk voor Delft, maar brengt tevens aanzienlijke voordelen met zich mee voor de lokale ondernemersgemeenschap.

De Waterbus fungeert als een cruciale schakel tussen de Schieoevers en het stadscentrum, waardoor zowel inwoners als bezoekers kunnen profiteren van een snelle en betrouwbare alternatieve vervoersoptie. Met frequente afvaarten biedt de Waterbus niet alleen een ontspannen en schilderachtige reiservaring, maar draagt ook bij aan het verminderen van verkeerscongestie en luchtvervuiling in Delft.

Ondernemers in het gebied zullen aanzienlijke voordelen ondervinden dankzij deze nieuwe maritieme verbindingsweg. De Waterbus stimuleert de lokale economie door gemakkelijke toegang te bieden tot de Schieoevers, een opkomend zakelijk en industrieel knooppunt. Dit zal de bedrijvigheid en samenwerking tussen verschillende sectoren bevorderen en nieuwe kansen creëren voor groei en ontwikkeling.

Het Ondernemersfonds speelde een belangrijke rol bij het verwezenlijken van dit project. Met de financiële steun van het Ondernemersfonds was het mogelijk om de Waterbus te testen met de ondernemers en om een succes van de doop te maken. 

De verwachting is dat de start van het OV in de loop van het derde kwartaal plaats zal vinden. Tot de start van het OV is het mogelijk om de Waterbus te huren voor verschillende doeleinden, van vergaderingen tot bedrijfsuitjes. 

Kijk voor meer informatie op www.waterbusdelft.nl