Tulpenpiramide langs de A13

Delft krijgt de grootste tulpenpiramide ter wereld. De 12 meter hoge piramide wordt als een obelisk op de grens van Delft langs de A13 in het kunstlandschapspark van Land Art Delft geplaatst. Het is een eerbetoon aan de stad Delft en het beroemde Delfts blauwe aardewerk. Het icoon zal straks van grote afstand te zien zijn. Het is een uitnodiging om naar Delft te komen, de stad met haar lange historie in nijverheid, innovatieve kennis en internationale betrekkingen. 

Het Project ‘De Tulpenpiramide’ is in 2019 gestart als een onderdeel van het themajaar ‘Delft & de Gouden Eeuw’ en bestaat uit een samenwerking van Land Art Delft met Royal Delft. Het Ondernemersfonds Delft, de gemeente Delft, Delft Marketing en diverse ondernemersorganisaties hebben ook bijgedragen aan het project. Het schilderen van de tulpenpiramide vindt plaats op het evenemententerrein van Lijm & Cultuur dat hiervoor een gebouw  beschikbaar stelt.

Het beschilderen van dit 12-meter hoge kunstwerk is inmiddels gestart. Initiatiefnemer Paula Kouwenhoven van Land Art Delft en wethouder Bas Vollebregt van o.a. cultuur hebben symbolisch de eerste penseelstreken aangebracht. De penselen zijn nu weer overgenomen door de schilders van Royal Delft. Zij schilderen het kunstwerk op ambachtelijke wijze met de hand af.  De tulpenpiramide is vanaf juni te zien in het landschapspark langs de A13.

Bekijk de video: