Tentoonstelling Mojo Backstage

Van 12 april tot en 1 september 2019 was in Museum Prinsenhof Delft de tentoonstelling Mojo Backstage te zien. Met de tentoonstelling werd het 50-jarig bestaan van festivalorganisator en concertpromotor Mojo gevierd. De tentoonstelling toonde de hoogtepunten van deze heuse Delftse meesters, iconen van de Nederlandse muziekgeschiedenis. 

Met de tentoonstelling hebben we laten zien dat Mojo de grondlegger is van de populaire muziekcultuur. Ook hebben wij de innovaties willen laten zien die impact hebben gehad op de muziekwereld in een maatschappelijke context. Ruim 35.000 bezoekers hebben een kijkje achter de schermen kunnen nemen. Deze bezoekers waren erg enthousiast. Onder deze bezoekers waren veel jongeren die een nieuw publiek voor ons vormden. De doelstelling om een ander publiek biinnen te halen is hiermee ook waargemaakt. 

De media-aandacht voor deze tentoonstelling was enorm. Het is ons dan ook gelukt om het museum bij andere media op de kaart te zetten. Heel bijzonder was ook de samenwerking met de TU, en dankzij het werk van verschillende afstudeerstudenten hebben wij ook veel studenten naar deze tentoonstelling kunnen trekken. Een tentoonstelling in museale omgeving is bij uitstek een manier om kennis te valoriseren. De publieksactiviteiten die wij georganiseerd hebben, hebben hier ook aan bijgedragen. Het is bekend dat bezoekers van een tentoonstelling extra gelden in de stad uitgeven. We kunnen daarom stellen dat de tentoonstelling op een positieve manier heeft bijgedragen aan het ondernemersklimaat van Delft en meer algemeen aan de visie van SGDTP.