Succesvolle B2B-dag tijdens International Festival of Technology


Op 5 juni kwamen voor het eerst ondernemers van kennisintensieve bedrijven bijeen tijdens de Business 2 Business-middag, een netwerkbijeenkomst met workshops. Zo'n honderd kennisondernemers - uit Delft én daarbuiten - trotseerden de hitte voor de B2B-middag, die werd gehouden in de Universiteitsbibliotheek van de TU Delft.

De ondernemers hadden vooraf kunnen aangeven aan welke kennis ze behoefte hadden. Daar kwamen verschillende onderwerpen uit. Die kennis werd in workshops aangeboden. De workshops gingen over duurzaam ondernemen, de campusvisie van de TU mét tour over het terrein, funding in Nederland en Europa, en hoe je talenten van de TU en hogescholen in huis kunt halen. Qurrent ging bij de workshop duurzaam ondernemen in op hoe bedrijven kunnen bijdragen aan Delft Solar City, aan een energieneutraal Delft in 2050. En ondernemers die wilden weten hoe ze gebruik kunnen maken van fondsen in Nederland en Europa, konden hun licht opsteken tijdens de funding-workshop. Sylvia Coenen: "Er was veel belangstelling voor. Ondernemers werden geïnformeerd over Horizon 2020, het EU-programma dat Europees onderzoek en innovatie stimuleert. Verder kwam het Valorisation Centre van de TU Delft aan bod, dat kennis naar de markt brengt."

Talent

Ook was er veel animo voor de workshop 'Hoe haal ik talentvolle binnen- en buitenlandse (ex)studenten in huis'. Marieke Wolthuis: "Verschillende sprekers benaderden deze vraag vanuit een eigen invalshoek, zoals Henriette Teeuwen van Aiesec en Leon van der Sande, projectleider van Winst door Design en Eliane Khoury, manager van Virus Free Air, een mooi voorbeeld van een bedrijf dat jong talent een kans geeft. En Barbara Marx van het Honours Programme van de TU Delft gaf een inkijkje in hoe deze universiteit omgaat met getalenteerde studenten. De TU Delft beseft dat talent talent aantrekt en honoreert talenten dan ook." Leuk hoor, zo veel workshops, maar je moet er wel wat ontspanning bij hebben. Dat gebeurde na afloop ook: er was volop ruimte voor ontspanning en afkoeling op deze afsluitende dag van het International Festival of Technology.

Kennis omzetten

Een geslaagde B2B-dag voor de kennissector, vindt wethouder Ferrie Förster van economie. "Kennisondernemers konden immers informatie ophalen over de onderwerpen die zij belangrijk vonden. Gelet op de opkomst en het grote enthousiasme van de deelnemers vertrouw ik erop dat zij deze kennis weten om te zetten in nieuwe producten en meer start-ups in Delft en dat ze daarmee bijdragen aan meer werkgelegenheid op alle niveaus."

Ondersteunen, verbinden en versterken

Delft Technology Partners - een samenwerking tussen TU Delft en gemeente - organiseerde de B2B-middag samen met de TU Delft en Gebied 11 van het Ondernemersfonds. Wat Delft Technology Partners zelf voor bedrijven kan betekenen, werd in het begin van de middag duidelijk: het ondersteunt nieuwe kennisintensieve bedrijven om zich in Delft te vestigen, en verbindt en versterkt bestaande bedrijven en instellingen in Delft door funding, netwerken en projectontwikkeling. Deze inspanningen moeten ertoe leiden dat 'Delft de beste plek is waar kennisbedrijven zich kunnen vestigen'.

Bron: Nieuwsbrief Gemeente Delft