Student Startup Program 2024

YES!Delft Students heeft dit jaar het Student Startup Program uitgevoerd. Het doel van het project was om jonge ondernemers te helpen bij het opzetten van een eigen bedrijf. In een periode van een half jaar kregen tien startups begeleiding in de vorm van workshops, coaching en netwerk.

Als onderdeel van het programma zijn acht sessies gegeven waarin vaak een founder van een startup kwam vertellen over zijn/haar bedrijf. Daarnaast had elke sessie een specifieke invulling. Er waren bijvoorbeeld sessies over validation, ideation en pitching. Elke startup was gekoppeld aan een persoonlijke mentor uit het ecosysteem. Het hele programma werd afgesloten met een pitchevenement waarbij de startups de kans kregen om hun startup te pitchen aan ondernemers en andere betrokkenen. Voor dit evenement waren ook alle ondernemers uit het Campus District uitgenodigd.

Het project heeft geholpen met het stimuleren van ondernemerschap onder studenten. De geïnteresseerde studenten hebben onder begeleiding verschillende innovaties opgeleverd, wat zij hopelijk gaan doorzetten in het gebied. Een van de startups stond ook in de finale van de Philips Innovation Awards.