SocialSofa - een ontmoetingsplek aan het Linnaeuspad

Op initiatief van de ondernemers in de Delftse Hout komt er binnenkort een 'SocialSofa' bij het dagcentrum Willem Felsoord aan het Linnaeuspad. Een SocialSofa is een betonnen sofabank die is voorzien van een mozaiek. De bank biedt bewoners en passanten de mogelijkheid om even uit te rusten en bij te komen, maar ook om anderen te ontmoeten en een gesprek aan te gaan. Het maken en plaatsen van de bank is een samenwerkingsproject, met als doel de gebruikers van het Linnaeuspad met elkaar te verbinden.

In dagcentrum Willem Felsoord (onderdeel van Ipse de Bruggen) begeleidt men dagelijks zeventig volwassenen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. De cliënten van het Atteljee van het Willem Felsoord hebben een mooie tekening gemaakt voor het moziek dat op de bank moet komen. Vrijwilligers zijn bezig om het mozaiek op de bank aan te brengen - dat is minimaal 250 uur plakken! Het is een intensief werk, en heel precies, maar het resultaat wordt prachtig.

Als de bank klaar is wordt die buiten geplaatst op een mooie zichtbare plek in de buurt van het dagcentrum, zodat de cliënten er elke dag met trots naar kunnen wijzen: "die hebben wij gemaakt!" De bank kan door iedereen gebruikt worden, dus niet alleen door bezoekers en cliënten van het dagcentrum, maar ook de andere gebruikers van het Linnaeuspad (Papaver, WFO, Heempark, Imkervereniging, Natuurwacht, ZON, Vogel- en egelopvang en Kindertuinen). En natuurlijk ook voor alle wandelaars en fietsers die over het Linnaeuspad komen.