Sfeerlichting in de binnenstad ontstoken

Woensdagavond 16 november jl. is in de binnenstad van Delft de nieuwe sfeerverlichting ontstoken. Dat gebeurde tijdens het feestje "Mag het licht aan?" dat werd georganiseerd door de Ondernemersvereniging Binnenstad Delft (OBD).

De opening werd verricht door Peter Berg van het Delftse bedrijf Orro Energy. Onder het genot van een warm winters drankje en de muziek van de coverband ' Way back'  werd het een mooie opening. Tot eind januari zal onze mooie binnenstad worden verlicht met de nieuwe sfeervolle verlichting.

De nieuwe sfeerverlichting is mede gefinancierd door het Ondernemersfonds Delft. Samen met 35 straatvertegenwoordigers uit de binnenstad - en daarmee hun achterban - heeft de OBD besloten om het grootste deel van het budget uit het fonds dat is bestemd voor de binnenstad te besteden aan de aankoop en installatie van sfeerverlichting ten behoeve van de Donkere Dagen van Delft.

Het is bijzonder dat het project voor de sfeerverlichting op dit schaalniveau - voor de hele binnenstad - uniform wordt aangepakt. Zonder het budget van het Ondernemersfonds Delft had dit project niet zo groot aangepakt kunnen worden. Het is de bedoeling dat de komende jaren ook andere delen van de binnenstad van dezelfde sfeerverlichting worden voorzien.