Ondernemers leggen de blauwe loper uit

Delft kleurt beetje-bij-beetje blauw. Een flink aantal winkels in de stad heeft de Blauwe Loper voor de deur liggen. De lopers worden uitgerold om elkaar een handje te helpen in een lastige periode. Dankzij de lopers kan iedereen in één oogopslag zien welke winkels er open zijn.

Het kleurrijke idee komt uit de hoge hoed van Sandra Kooiman, centrummanager Binnenstad van Stichting Centrum Management Delft, in samenwerking met Ondernemersfonds Delft en Gemeente Delft. De uitvoering is in handen van projectleider Jori Noordhoek. “De afgelopen weken was het een stuk stiller in de stad. Het was soms ook lastig om te zien welke winkels wel open waren. Om die reden leggen we de Blauwe Lopers voor de deur.” Op 1 juni a.s. gaan ook de horecazaken weer open en kleurt Delft nog wat blauwer.

Delftse ondernemers met een blauwe loper voor de deur ontvangen de bezoekers met open armen. Uitnodigend, zichtbaar en echt Delfts. “Iedere ondernemer kreeg gratis een blauwe loper van 1 bij 1,5 meter. Deze is door professionals netjes in de grond gepind of vastgemaakt met removable tape.” Naast de blauwe loper is er een speciaal ontworpen poster uitgedeeld, met daarop de mogelijkheid om de aangepaste openingstijden te noteren. 

​​​​​​​

De blauwe lopers zijn een initiatief van Ondernemersfonds Delft, Stichting Centrum Management Delft en Gemeente Delft.