Ondernemen in Delftse Hout

Sinds deze maand is Delft een nieuwe ondernemersvereniging rijker: Ondernemersvereniging Delftse Hout. 

Met het Ondernemersfonds Delft kan Ondernemersvereniging Delftse Hout een vliegende start maken. In het gebied Delftse Hout zijn wel ondernemers actief, maar niet verbonden. Maar ze vullen wel de pot van het Ondernemersfonds Delft. “En dan hebben we het over zo’n € 50.000 per jaar”, rekent voorzitter van de kersverse vereniging Edo Garretsen – directeur van het WestCord Hotel – voor. “Daar kunnen we met elkaar interessante dingen mee doen. Om daar gebruik van te kunnen maken, moet je je wel organiseren. En de organisatiegraad was nul.”  

GRATIS
Tot deze maand dan, want nu hebben 16 van de circa 80 Delftse Hout-ondernemers zich verenigd in de nieuwe vereniging. “Het is een start – we hebben voor onze officiële oprichting al wat bijeenkomsten georganiseerd, om te kijken welke ideeën, plannen, wensen en knelpunten er zijn. Ideeën genoeg – van betere beveiliging en een kunstroute tot een belevingspad. Lang niet alle belanghebbenden realiseerden zich dat ze via een toeslag op de OZB al hadden bijgedragen aan het Ondernemerfonds – het is de afgelopen 3 jaar alleen niet gebruikt. We hebben met elkaar € 50.000 per jaar te besteden om de Delftse Hout nog mooier te maken dan die nu al is! Dat is de reden waarom Pim Meijkamp van recreatiecentrum Delftse Hout, Ronald Tetteroo van tuindersvereniging Levenslust en ik sinds eind 2011 energie hebben gestoken in Ondernemersvereniging Delftse Hout. En die is er nu. Ondernemers in dit gebied – en ook instellingen die OZB betalen voor niet-woningen – kunnen gratis lid worden.”  

VLIEGENDE START
Waarom zouden ze dat doen? Garretsen: “Als het goed gaat met de Delftse Hout, gaat het goed met je zaak, zo simpel is het. En via de ondernemersvereniging kunnen we met elkaar € 50.000 per jaar gebruiken om de parel die de Delftse Hout al is, nog mooier en aantrekkelijker maken. Daar kun je over meepraten, en het kost je verder niks! We kunnen een vliegende start maken, want er ligt 3 jaar ondernemersfondsgeld voor dit gebied te wachten op een zinvolle besteding. Met de vereniging willen we draagvlak creëren voor initiatieven in dit gebied, en ondernemers met elkaar verbinden. We streven ernaar om binnen een jaar 40 leden te hebben, die gezamenlijk op een goede manier laten zien wat je met elkaar in dit gebied kunt bereiken. De eerste investeringen hebben we al gepleegd trouwens: we hebben de Bieslanddagen gesupport en de ‘ontdek-de-Delftse-Houtplattegrond’ bekostigd.”  

STEUNEN
Tot 15 november kunnen ideeën worden ingediend. Op een Delftse Hout-borrel op 12 december wordt gestemd over de ingediende projecten. “Die kunnen we nu via het Ondernemersfonds Delft projectmatig ondersteunen”, zegt Garretsen. “Ik sluit niet uit dat daarbij ook aandacht is voor de toekomst van De Papaver en de kinderboerderij met waterspeelplaats. Want we zijn niet blij met de bezuinigingsnoodzaak bij de gemeente.”  

Bron: Nieuwsbrief bedrijven; gemeente Delft