Koop lokaal, met de bikezac

"Ik ben CO2-neutraal en ik koop lokaal." Met die tekst wil Ondernemersvereniging Wippolder en Vrijenban mensen stimuleren om de lokale ondernemer te steunen en indien mogelijk op de fiets de boodschappen te doen. Door te fietsen ben je duurzaam bezig, en het levert ook minder parkeerdruk op. Om de actie te ondersteunen zijn blauwe bikezacs gemaakt: handige fietstassen die gebruikt kunnen worden om boodschappen te doen. Op de bikezacs staan foto's van bekende plekken in Wippolder en Vrijenban.

De actie is een initiatief van Ondernemersvereniging Vrijenban Wippolder. met het doel om de bewoners te vragen met de fiets en een Bikezac lokaal te kopen. Jori Noordhoek licht toe: "We wilden deze actie eigenlijk al een tijdje voor de coronacrisis starten, maar juist in deze periode is het project nog urgenter geworden. Zeker in deze tijd is 'koop lokaal' belangrijker dan ooit."

De Ondernemersvereniging was op zaterdag 27 juni 2020 in de wijken aanwezig met De Gribus. Deze bus, eigendom van Manfred Bavelaar, reed op deze middag kriskras door de wijen met aan boord: een enthousiast promotieteam, muziek en nog veel meer. En vooral ook met heel veel bikezacs. De Gribus stopte regelmatig om de fietstassen uit te delen. Hier en daar werd een bikezac aan een voordeur gehangen. Vanaf nu delen ondernemers in Wippolder en Vrijenban de tassen ook uit aan hun klanten.