Het Jaar van Vermeer - citydressing en informatiebalie

De komst van "Het straatje van Vermeer" is een kans voor de hele stad. Op verschillende manieren worden er acties ondernomen om de extra bezoekers die de tentoonstelling trekt te verleiden om langer in de stad te blijven om meer Delft te beleven.

Citydressing

In het kader van "Het jaar van Vermeer" is de binnenstad aangekleed met vlaggen en banieren. Deze zijn geplaatst in de straten rond Museum Prinsenhof Delft, langs de drukste aanlooproutes (vanaf de parkeergarages en het station) en langs enkele aanrijroutes naar de Binnenstad. Het BOB heeft dit project getrokken en gefinancierd samen met de Stichting Centrum Management Delft, met behulp van het Ondernemersfonds Delft. Ook Museum Prinsenhof Delft droeg financieel bij aan dit project. Parallel aan deze tijdelijke actie loopt er een vergunningsaanvraag om permanente vaste locaties voor dergelijke aankleding van de stad te verkrijgen. In dit traject wordt enorm veel werk verzet door Delft Marketing en de Gemeente Delft.

Informatiebalie Station Delft

Gedurende de volledige periode van de tentoonsteling (25 maart t/m 17 juli) worden de bezoekers tussen 10.00u en 15.00u op Station Delft verwelkomd door acteurs in historische klederdracht voor een levensgrote print van "Het Straatje"(8m breed, 2.80m hoog). Na het nemen van een groepsfoto (die hopelijk zijn weg naar social media vindt) wordt de bezoeker verwezen naar een informatiebalie die bemand wordt door VVV-medewerkers. Doelstelling van deze medewerkers is om bezoekers een zo persoonlijk mogelijk reisadvies te geven, waarbij zo veel mogelijk highlights worden aangedaan. De ondernemers uit de Binnenstad deden een significante bijdrage in deelproject "Stationsbalie". 

Samenwerken werkt

Dit project bewijst dat samenwerken werkt. Het wordt mogelijk gemaakt door bijdrages en medewerking van het Ondernemersfonds Delft, NS, het BOB, de SCMD, Museum Prinsenhof Delft, Vermeercentrum Delft, TU Delft, Royal Delft, Delft Marketing, KHN afdeling Delft en het Stimuleringsfonds van de Gemeente Delft. Gezamenlijk financierden deze partijen meer dan nodig was voor dit deelproject, het surplus aan middelen wordt 1 op 1 ingezet voor verdere promotie van het Jaar van Vermeer.