Campagne 'Shop gespreid, koop lokaal'

De coronamaatregelen van de overheid troffen niet alleen de horeca maar ook de winkeliers in de gehele stad. Veel minder bezoekers, dalende omzetten en de druk om personeel en klanten te beschermen. Dit geldt niet alleen voor de binnenstad maar voor heel Delft. We hebben een campagne opgezet die aansluit bij de inhoud van de persconferenties: winkel veilig, gespreid en verstandig.

De decembermaand is altijd al een drukke periode in de winkelstraten. De campagne moet inwoners en bezoekers duidelijk maken dat het verstandig en veiliger is om ruim op tijd al inkopen te doen. Bovendien worden de bezoekers gestimuleerd om in hun eigen winkelcentrum gespreid de boodschappen in huis te halen. In feite worden Delftenaren en bezoekers gewezen op zijn/haar koopgedrag maar bovenal is vooral de boodschap koop en winkel lokaal!

Wij hebben veel positieve reacties van ondernemers gekregen op de campagne. Maar ook krijgen wij het geluid te horen dat het erg zwaar is nu. Om de ondernemers extra te ondersteunen, zijn er stickers gemaakt die de ondernemers op het raam kunnen bevestigen. Om de ondernemers te ontlasten, hebben we ze stickers zelf langsgebracht en opgeplakt.