Social sofa's in de Tanthof

De Tanthof Ondernemersvereniging is druk bezig om de Dashof op te fleuren. Sinds begin oktober staan er bijzondere bankjes bij winkelcentrum de Dashof (mede door het Ondernemersfonds Delft gefinancierd). De twee bankjes, ook wel ‘Social Sofa’s’ genoemd, zijn ontworpen door kinderen van basisscholen de Waterhof en de Bonte Pael.

Onder de basisscholen in Tanthof werd een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor de bankjes. De winnende ontwerpen zijn van kinderen van de Waterhof en de Bonte Pael. Deze ontwerpen zijn vervolgens zo goed mogelijk in het groot nagemaakt. Er werd op school zelfs een les aan gewijd. De kinderen van de Bonte Pael bedachten toen dat het een ‘kletsbank’ moest worden. Daarom staat er ‘hallo’ op in verschillende talen en ‘Even kletsen?'. De kinderen van de Waterhof bedachten de muziekbank om het winkelcentrum op te fleuren, want muziek vrolijkt mensen vaak op.

De bankjes werden onthuld door de kinderen zelf, samen met het bestuur van de Tanthof Ondernemersvereniging. “Volgens de eigenaresse van Florali Creations, de bloemenwinkel, zijn de bankjes meteen goed gebruikt dat weekend en werden ze zeer positief ontvangen bij winkelend publiek! Bij Jumbo Buitenhof staat een soortgelijk bankje, waar ouderen vaak even gaan zitten om te kletsen. Dat willen we met deze social sofa’s ook creëren.” 

De muziekbank blijft in de Dashof, maar de kletsbank verhuist in de toekomst waarschijnlijk naar de ondernemers aan de Bikolaan.