Ondernemers fleuren Buitenhof op

Ondernemers kunnen leuke dingen doen via het Ondernemersfonds Delft. Buitenhof-ondernemers weten daar wel raad mee. Deze week fleuren ze hun wijk op met ruim 70 forse plantenbakken.

De plantenbakken worden deze week op vijf locaties in Buitenhof geplaatst: bij de winkelcentra aan de Vrijheidslaan en het Verdiplein, bij DVV Delft, bij de Buitenweye en bij de supermarkt bij de moskee – betaald door de ondernemers zelf via het Ondernemersfonds Delft.

Per gebied
Jaarlijks is er via het ondernemersfonds zo’n € 750.000 te besteden. Het is hun eigen geld, dat ze hebben betaald via een opslag op de OZB van niet-woningen. Het fonds wordt per gebied verdeeld – jaarlijks hebben de Buitenhof-ondernemers zo’n € 35.000 vanuit het ondernemersfonds te besteden. Ondernemers kunnen dat besteden aan allerlei initiatieven die hun belang als ondernemer ondersteunen. Ze kunnen het geld bijvoorbeeld gebruiken voor gezamenlijke evenementen, feestverlichting, promotie of voor de bewaking van bedrijventerreinen. Of voor 70 plantenbakken dus, zoals de Buitenhof-ondernemers deze week hebben gedaan.

Kampioen
Ondernemers in Buitenhof weten elkaar inmiddels wel te vinden om vanuit het fonds leuke dingen te organiseren. Eerder dit jaar hebben ze onder meer een stint aangeschaft, een e-bolderkar om kinderen van de buitenschoolse opvang naar de sportvelden te brengen, en iPads voor het voorleesproject van DOK Voorhof. De ondernemers steunen ook een voetbalmiddag voor kinderen op 12 september bij DVV Delft, inclusief voetbalclinics en een voetbalschoenenruilbeurs. Schrijver Fred Diks leest voor uit zijn boek Koen Kampioen. De kinderen kunnen daarna het boek Koen Kampioen mee naar huis nemen – en misschien ook nog wel een paar passende voetbalschoenen.

Zichtbaar
Prima, zoals de ondernemers in Buitenhof dingen voor elkaar krijgen en leuke dingen in hun wijk organiseren, vindt René Dings van Ondernemersfonds Delft. "Ze zijn heel actief, niet alleen de 2 winkeliersverenigingen, maar ook andere organisaties in de wijk. Ze maken samen plannen. Dat deden ze misschien voorheen ook al, maar nu krijgen ze voor hun plannen ook de handen op elkaar." Na een jaar hebben ondernemers uit de hele stad trouwens boven verwachting gebruikgemaakt van het fonds, zegt Dings. "En dat is alleen maar goed. Ze zijn actief en organiseren zich - worden zichtbaar. Ervaring in andere steden heeft geleerd dat ze dan ook eerder co-financiers mee kunnen krijgen. Met het Ondernemersfonds kunnen ze dus makkelijker andere fondsen meekrijgen."

Bron: Nieuwsbrief Delft.nl