‘Mooie dingen mogelijk maken’ in Hof van Delft en Westerkwartier

Ondernemers in Hof van Delft en Westerkwartier zorgen voor licht in de donkere dagen. Mede met dank aan het Ondernemersfonds.

“Het ziet er gewoon vriendelijk uit, geeft een goed gevoel.” Westerkwartier-ondernemer Corné van Kapel laat zien hoe de Hugo de Grootstraat er met feestverlichting uitziet. Voor het eerst krijgt niet alleen de Hugo de Grootstraat feestverlichting, maar zetten de ondernemers ook de winkels aan de Krakeelpolderweg, de Hof van Delftlaan en de Buitenwatersloot in het licht. “We pakken het dit jaar grootschaliger aan – we verbinden de verlichting met die van de binnenstad.”

Collectief

De betrokken buurtondernemers schaarden zich snel achter de verlichtingsplannen. “Het was in een paar keer vergaderen geregeld – die vergaderingen gingen niet over de kosten, maar over het Ondernemersfonds. En dit fonds maakte het makkelijk om collectief te kiezen voor een eenmalige aanschaf van de verlichting, die we dan elk jaar opslaan en onderhouden. Het zijn leds, dus energiezuinig.”

Per gebied

Jaarlijks kunnen ondernemers in Delft via het Ondernemersfonds zo’n € 750.000 besteden. Het is hun eigen geld, dat ze hebben betaald via een opslag op de OZB van niet-woningen. Het fonds wordt per gebied verdeeld – jaarlijks krijgen de ondernemers uit het Westerkwartier / Hof van Delft zo’n € 30.000 vanuit het ondernemersfonds. Ondernemers kunnen dat geld besteden aan allerlei gezamenlijke initiatieven die hun belang als ondernemer ondersteunen. Ze kunnen het geld bijvoorbeeld gebruiken voor gezamenlijke evenementen, buurtpromotie of cameratoezicht. Of voor feestverlichting dus, zoals deze ondernemers hebben gedaan. Van Kapel: “En we denken erover na om een volgende keer via dit fonds een begin te kunnen maken met cameratoezicht. Natuurlijk, we doen dit in ons belang, maar ik denk dat we ook de wijkbewoners er blij mee maken. We maken er de buurt aantrekkelijker mee. Veiliger. Het fonds maakt mooie dingen makkelijker mogelijk.”

Bron: Nieuwsbrief Delft.nl