Ernst & Bobbie in de Buitenhof

Op zondag 1 december 2019 hebben Ernst & Bobbie drie shows opgevoerd in Sporthal Kerkpolder aan de Kerkpolderweg in de wijk Buitenhof in Delft. Het waren uitvoeringen van de nieuwe Sinterklaasshow 'Pimp de Sint'.

Inwoners uit heel Delft, maar met name de Buitenhof konden sparen voor hoge korting op een entreekaart. Zij ontvingen stickers bij iedere € 5,00 die zij besteedden bij winkeliers uit de Buitenhof. Deze winkeliers konden vrijwillig en kosteloos aan deze actie deelnemen. Met een volle spaarkaart kon een entreekaart gekocht worden voor € 2,50 terwijl deze in het theater tussen de € 15,00 en € 20,00 kost. Twee derde van de kosten van deze actie zijn betaald vanuit het Ondernemersfonds, een derde heeft Jumbo Buitenhof betaald.

Er zijn in totaal ruim 2000 bezoekers naar de drie shows gekomen, waarbij de zaal iedere show weer volledig op zijn kop werd gezet door Ernst & Bobbie. Na afloop ontvingen alle kinderen een kleurplaat, aangeboden door Ondernemersvereniging Buitenhof. Deze konden zij ingekleurd inleveren en mooie prijzen winnen. Ook stond er aan de achterzijde een plattegrond van de wijk waarop de deelnemende ondernemers stonden aangegeven.

Al met al een mooi voorbeeld hoe het Ondernemersfonds het ondernemersklimaat verbetert in de wijk Buitenhof en hoe alle inwoners hiervan konden profiteren.