Dankzij Buitenhof-ondernemers kan jeugd voortaan veilig naar het sporten

Afgelopen donderdag hebben Theo Jansen (dvv Delft) en Jeroen de Bruin (Winkeliersvereniging Buitenhof) - mede namens alle ondernemers in de Buitenhof - de Stint overhandigd aan Kees Huisman van basisschool de Horizon. De Stint is gefinancierd met geld van het Ondernemersfonds Delft.

Wat is de Stint? Theo Jansen legt het graag uit. "De Stint is een elektrische bolderwagen waarmee begeleiders zelfstandig kinderen kunnen vervoeren. De wagen heeft een maximale snelheid van ongeveer 15 kilometer per uur en kan zowel bij mooi als bij regenachtig weer gebruikt worden, omdat hij ook voorzien is van een verwijderbare overkapping."

Jansen kwam op het idee omdat in de wijk Buitenhof kinderen best meer willen sporten en bewegen, maar dikwijls het vervoer missen om dat op het Sportpark Kerkpolder - de thuisbasis van voetbalvereniging Delft - te kunnen doen. Ontwikkelaar Peter Noorlander uit Zeewolde, zelf een geboren Delftenaar, had deze Stint speciaal voor dit soort activiteiten ontworpen. Simpel maar makkelijk vervoer.

"De Stint is een verrijking voor kinderen van de Buitenhof die buiten de boot dreigen te vallen op sportief gebied. Dit omdat het transport van de kinderen vanuit de wijk naar de sportcomplexen in de Buitenhof een groot probleem is. De Gemeente Delf is actief met het JOGG (Jeugd Op Gezond Gewicht) project en helpt om kinderen meer te laten bewegen door het beschikbaar stellen van combinatiefunctionarissen, die de schooljeugd aan het sporten proberen te krijgen. Door dit initiatief zijn ondernemers uit de Buitenhof ook partners geworden die het nut van sportende jeugd inzien en daar een bijdrage aan willen leveren."

"De Stint krijgt z'n vaste plaats bij de Horizon, maar alle BSO-organisaties in de wijk kunnen hier gebruik van maken. Buurtbewoners zullen ongetwijfeld de in groen-wit-groen uitgevoerde Stint door het straatbeeld van Buitenhof zien rijden. Alle aan dit project meewerkende ondernemers zijn door middel van hun logo ook herkenbaar", besluit Theo Jansen, die hiermee met zijn club een voorbeeld geeft dat alom navolging verdient.

Bron: Delft op Zondag