Buurtmarkt in Buurthuis Het Voorhof

Stichting Buurtwerk Voorhof wil het welzijn bevorderen van de bewoners van de wijk. Op 31 oktober 2015 is voor de derde keer een Buurtmarkt gehouden. De ondernemers in de wijk hebben besloten om de markt te ondersteunen met een bijdrage uit het Ondernemersfonds.

Toevallig viel de Buurtmarkt dit jaar samen met de viering van Halloween en daar hebben ze bij het selecteren van de openingsact ook rekening mee gehouden. Om tien uur werd de Ontmoetingsruimte gehuld in een mysterieus rookgordijn en uit de nevel doemde een aantal bosnimfen op die de aanwezigen met onheilspellend getrommel en gezang in de juiste stemming brachten. Nadat iedereen weer met beide voeten op de grond stond, kon men een bezoek brengen aan en inlichtingen inwinnen bij de personen, bedrijven en instanties die met hun tafels door (bijna) het gehele Buurthuis verspreid stonden. Rond half twaalf was het tijd voor het debat tussen de bezoekers en de aanwezige vertegenwoordigers van de politieke partijen. Er waren twee stellingen die belangrijk zijn voor het Buurthuis en de bewoners van de wijk. 

Omdat er dit jaar niet alleen een financiële bijdrage was van Fonds 1818 maar ook van het Ondernemersfonds Delft, konden men de lunch laten cateren door Firma Van Buiten. Dat gaf onze keukenploeg de gelegenheid om tussen het serveren van de overheerlijke zoete en hartige hapjes en de courgettesoep door, ook eens even rond te kijken. 

Na de lunch was het de beurt aan Hans Richters, de taichi-leraar, om samen met een van zijn beste leerlingen iets te laten zien van deze Chinese bewegingsleer. Zonder dat we daar expliciet om hoefden te vragen was het publiek bij deze demonstratie muisstil. Nadat de spieren losgeschud waren en de ademhaling onder controle was gebracht door wat oefeningen van Hans, konden we ons langzaamaan gaan voorbereiden op het jaarlijkse hoogtepunt van onze Buurtmarkt: de trekking van de loterij. Onder de deskundige leiding van onze vrijwilliger Willem-Jan werden de winnende nummers door een van onze stagiaires opgelezen en kon de gelukkige een keuze maken uit een ruime sortering prijzen. Opvallend daarbij was dat vaak dezelfde mensen er met de prijzen vandoor gingen. Ze hadden óf heel veel lootjes gekocht óf het zijn gewoon geluksvogels.

Om drie uur was het festijn afgelopen en ging iedereen de spulletjes weer inpakken. Alle personen en instanties die een tafel hadden gehuurd, kregen een 'dankjewel'-roos mee bij het afscheid. Deze rozen waren voor een vriendenprijs geleverd en verpakt door bloemist Bloeiend.nl (waarvoor nogmaals dank!).