Buitenhof Zomerfestival 2019

Een te gek zomerfestival, waarin ondernemers en bewoners laten zien van al het moois wat de Buitenhof te bieden heeft en de Buitenhof positief op de kaart zetten. Dat was het doel van het Buitenhof Zomerfestival 2018. Met 5000 bezoekers was het festival méér dan geslaagd!

Met ruim 70 vrijwilligers heeft stichting Rode Feniks op zaterdag 30 juni 2018 een fantastisch festival neergezet, in samenwerking met stichting Can I Dream, voor de Youthzone, en Delft Roots, voor de reggae Delft Roots zoen. een knallend Buitenhof Zomerfestival neergezet. Quotes over ons festival waren: ‘Buitenhof is voor iedereen! (AD)’, ‘Bij het Buitenhof Zomerfestival aan de Buitenhofdreef, het bruist hier!! Komt dat zien en geniet! (Burgemeester Marja van Bijsterveldt op Twitter), ‘Buitenhof Zomerefestival wordt multicultureel spektakel’ (Delft-op-Zondag).

Van de meer dan 5000 bezoekers, waren er meer dan 500 tussen de 4 en 12 jaar en ruim 400 jongeren tussen de 12 en 18. Er waren fantastische optredens. De multiculturele foodcourt bestond uit Sha’s catering, Astra’s kitchen, Turkse foodmarkt, Danny&Roy’s foodcorner en Greg’s schaafijs. Er waren dans-, massage- en yogaworkshops in de women-zone in 1001-nacht sfeer. Kinderen konden knutselen, paardrijden, in de draaimolen, meedoen in het kinderrestaurant, in de zweefmolen, eendjesvissen en lekker op het springkussen. Voor tieners was in hun eigen Youthzone een prachtig programma. Ook was er een breakdance battle, graffityworkshop en FIFA18 Toernooi. Er kon gedanst worden, gesport en visagie en nailart. Verder was er een trikebaan en een lasergame op het festival. Tijdens de trekking van het Buitenhof Zomerfestival-loterij vielen vele mensen uit de buurt in de prijzen, wat een groot succes was. En uiteraard ontbrak ook de gezellige rommelmarkt niet met meer dan 100 kraampjes.

Het festival werd mede mogelijk gemaakt door Ondernemersvereniging Buitenhof en het Ondernemersfonds Delft.