Bij BKS kun je veilig ondernemen

De BKS, de Bedrijven Kring Schieoevers, is op 17 april officieel verklaard tot gebied waar je veilig kunt ondernemen. Toen continueerde de BKS het eerder behaalde keurmerk Veilig Ondernemen. De kring gaat nu voor de hoofdprijs: cameratoezicht.

"De criminaliteitscijfers zijn teruggedrongen. Er is meer verlichting, er zijn minder enge plekken - struiken worden tijdig gesnoeid. BKS-ondernemers vóelen zich ook veiliger. Dat komt ook doordat er meer leven in dit gebied zit, nu de Makro tot later open is en met de komst van Megafitness. Dat komt de veiligheid ten goede." Jaap Langhout van de BKS legt uit waarom je veilig kunt ondernemen in dit gebied. Op 17 april ontving de BKS wederom het keurmerk Veilig Ondernemen.

Bijkomend voordeel
Nu de ondernemers met grote regelmaat rond de tafel zitten met politie, brandweer en gemeente, verwacht Langhout dat veiligheid voorlopig hoog op de agenda blijft staan. "Bijkomend voordeel: met zo'n keurmerk betaal je gauw 10 procent minder voor verschillende verzekeringspremies. En intussen gaan we zelf voor de hoofdprijs: cameratoezicht. Een grote wens van ondernemers zelf. Dankzij het Ondernemersfonds Delft is het nu ook betaalbaar. De vergunning is aangevraagd, we hopen binnen enkele weken groen licht te krijgen."

Aanleiding
Zullen bezoekers ook blij zijn als er straks cameratoezicht is in de openbare ruimte? "De beelden worden niet bekeken als daar geen aanleiding voor is", verzekert Langhout. "Alleen als er incidenten zijn, zowel crimineel als in het verkeer, dan bekijkt de politie de beelden - uitsluitend om daders op te sporen of de oorzaak van het verkeersincident te achterhalen. Ik denk dat vooral criminelen zullen balen van het cameratoezicht."

Beter een goede buur…
Cameratoezicht is één van de 6 actiepunten voor de BKS dit jaar. Daarvoor is € 50.000 gereserveerd vanuit het Ondernemersfonds Delft. Jaarlijks stelt dit fonds € 120.000 beschikbaar voor de BKS. Andere actiepunten zijn een verbetering van de uitstraling, verduurzaming, tegengaan van leegstand of vallen onder de noemer 'goed buurmanschap'. Langhout: "Als bedrijvenkring willen we een goede buur zijn voor ondernemerskringen om ons heen. We gaan met een ondernemersteam op 5 juni naar Tanthof. En we gaan nauw samenwerken met YES!Delft. Want ondernemers die uit het YES!Delft-pand groeien, willen we graag in Delft houden. Aan de Schieweg hebben we daar flexibele ruimte voor. Als we op Facebook zouden staan, zouden we vrienden worden met YES!Delft."

…met leuke aanbiedingen
Dat kan binnenkort ook, want het YES!Delft-bedrijf Chainels heeft een Facebook voor bedrijvenkringen ontwikkeld. Daarmee gaan de BKS-ondernemers vanaf volgende maand ook aan de slag, om elkaar met een enkele muisklik te informeren als alertheid geboden is - of als ze elkaar nieuws willen melden of leuke aanbiedingen willen doen. Langhout: "Dat laatste is een verzoek van BKS-ondernemers zelf: kunnen we elkaar niet beter laten weten wat we doen en wat we te bieden hebben? En het is natuurlijk algemeen bekend dat de BKS-ondernemers heel veel te bieden hebben. Met Chainels kunnen ondernemers dat elkaar ook heel goed laten weten, en elkaar leuke aanbiedingen doen. Elkaar beter kennen geeft ook een veiliger gevoel."

(Bron: Nieuwsbrief gemeente Delft)