Bakfiets voor het Grotius College

Ondernemers in de Buitenhof hebben een bakfiets geschonken aan het Grotius College. Leerlingen kunnen met de bakfiets op pad om de wijk fleurig en schoon te houden.

"Via Paul Karlas van Karlas Fietsen zijn wij in contact gekomen met leraar Hans Stakelbeek, van de praktijkschool van het Grotius College", vertelt Jeroen de Bruin van Jumbo Buitenhof, namens de ondernemers. "Hans gaat komend jaar, tijdens zijn lesuren 'groen', met de leerlingen op pad om voor ons alle plantenbakken bij te houden." Ze gaan bijvoorbeeld het onkruid en zwerfvuil verwijderen en zullen de planten water geven. In november hebben ze alle zomerbeplanting al verwijderd en vervangen voor winterheide. In het voorjaar zullen deze weer worden vervangen voor surfinia's.

In ruil voor deze dienst heeft het Ondernemersfonds Buitenhof de groep een bakfiets geschonken, met daarop bestickering van het Ondernemersfonds. Hiermee kunnen de leerlingen de plantenbakken langs en hebben ze alle benodigdheden altijd bij de hand. "Ondernemersfonds Buitenhof is trots op deze vorm van samenwerking", besluit De Bruin.